Skip to main content

Pulsmåling

En pulsmåling er en kort sjekk på «pulsen» i vårt arbeidsmiljø. Har vi det bra? Hva bør vi kanskje gjøre noe med?

MELD PÅ

Godt arbeidsmiljø er et prioritert område og arbeidsgiver er pålagt å sørge for at det utføres systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid på alle plan i virksomheten. Det er du som arbeidsgiver som har hovedansvaret for arbeidsmiljøet. En forankret del av HMS-arbeidet arbeidsgiver er pålagt, er å kartlegge og følge opp utviklingen av arbeidsmiljøet (ref. arbeidsmiljøloven § 3-1).

Det er svært viktig for oss, fordi vi er opptatt av at medarbeidere har et godt og trygt arbeidsmiljø, der de ser frem til å komme på jobb, og at de ikke går fra jobb med en dårlig følelse. Vi ønsker å ta vare på folka våre. Vi trenger engasjerte folk som trives på jobb!

Gjennomføringen i fem skritt:
1

Påmelding

Du melder på dine medarbeidere
2

Gjennomføring

Bedriftshelsetjenesten sender ut en QR-kode de ansatte skanner via sin mobil, eller en lenke de klikker seg inn på anonymt. De ansatte svarer så på et anonymt digitalt spørreskjema. Det er kort, ca. 7-8 minutter.
3

Motivere

Som leder er det viktig at du motiverer dine ansatte til svare på pulsmålingen. Forklar hvorfor dette gjøres – hvorfor det er viktig: «Vi ønsker å jobbe med vårt arbeidsmiljø. Vi skal ha det bra sammen!»
4

Motta rapport

Når pulsmålingen er ferdig mottar du en anonymisert rapport med funn, konkrete tiltak og verktøy.
5

Konklusjon

Et kort og informativt webinar fra vår organisasjonspsykolog vil sendes deg. Du blir trygg på gangen videre i forvaltning av resultatene og rapporten. Du kaller inn dine ansatte til personalmøte, for å gå gjennom rapporten med dem, og beslutter tiltak dere ønsker å satse på.
Ekstra informasjon

Systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid innebærer at arbeidsgiver skal sørge for løpende kontroll med arbeidsmiljøet og arbeidstakernes helse når risikoforholdene i virksomheten tilsier det. Kartlegginger skal gjøres i samarbeid med arbeidstakerne og deres tillitsvalgte.

Data fra arbeidslivsforskning:
  • Kostnader knyttet til dårlig arbeidsmiljø: som høy turnover, lav produktivitet og økt sykefravær, kan være betydelige. Pulsmålinger er et kraftig, direkte forebyggende verktøy, som har gevinster som besparelser i kroner og øre.
  • Pulsmålinger kan føre til økt produktivitet, om lag 32 – 40%.
  • Nasjonale tall om arbeidsmiljø og arbeidshelse viser at en tredjedel av det legemeldte sykefraværet er helt eller delvis forårsaka av forhold i arbeidet. Pulsmålinger kan gi deg varselsignaler, før de negative konsekvensene er et faktum.
  • Selskaper med høy medarbeidertilfredshet har opptil 65 % lavere turnover enn selskaper med lav tilfredshet. Pulsmålingen gir deg grunnlag for å jobbe med dette.
  • Pulsmålinger er nyttige for å identifisere problemer tidlig. 70% av ledere iverksetter tiltak etter pulsmålinger, som gir merkbare resultater.
  • Du kan gjøre noe med kulturbygging og bedriftens renommé: Regelmessige undersøkelser kan bidra til å bygge en sterkere organisasjonskultur, eierskap og renommé. En arbeidsplass der medarbeidere føler seg involvert og investert i selskapets suksess.
  • Pulsmålingen dekker lovkrav i arbeidsmiljøloven om å kartlegge arbeidsmiljøet
  • Pulsmålingen gir et grunnlag for å handle.
  • Agil Helse bedriftshelsetjeneste tilbyr et anonymt og enkelt verktøy for å undersøke det psykososiale og fysiske arbeidsmiljøet.